Wellness Verzorging

Wellness en Verzorging voor Uzelf

Zo kom jij van je ongewenste haargroei af

Zo kom jij van je ongewenste haargroei af

Ongewenste haargroei is op zijn zachtst uitgedrukt vervelend. Het kan je onzeker maken of je geeft gewoon de voorkeur aan een gladde zachte huid. Traditioneel zijn scheren, epileren, ontharingscrème en waxen de manieren waarmee je zelf ongewenste haargroei te lijf kunt gaan, maar dit is geen permanente oplossing. Vroeg of laat komen de haartjes weer terug. Wanneer je op zoek bent naar een permanente oplossing is laseren wat je wilt. In dit artikel nemen we de verschillende methodes met je door zodat je zelf kunt beslissen welke methode je het beste toe kunt passen.

1. Laserbehandeling

We beginnen direct met de beste oplossing, namelijk de laserbehandeling. Deze behandeling laat je uitvoeren in een professionele kliniek. De behandeling is pijnloos en geschikt voor ieder huidtype. Na een aantal sessies is de ongewenste haargroei voorgoed verdwenen en kun je de rest van je leven zorgeloos genieten van een gladde huid. Boek nu jouw behandeling wanneer je snel en permanent van haargroei op ongewenste plekken afwilt.

2. Epileren

Epileren is de goedkoopste oplossing om van ongewenste haargroei af te komen. Alles wat je nodig hebt is een pincet – voor een paar euro te koop bij de drogist. Bij het epileren trek je de haar met haarzakje en al eruit. Omdat dit voor iedere haar afzonderlijk moet worden uitgevoerd is dit wel een heel tijdrovende methode.

3. Scheren

Bij scheren worden de haren door het scheermes afgekapt. Dit is een zeer snelle methode om van ongewenste haargroei af te komen. Het nadeel is wel dat het haar weer snel terug groeit en dat de haartjes dan meestal harder en stugger aanvoelen.

4. Waxen

Waxen is een ontharingsmethode, waarbij er warme was over de ongewenste beharing wordt gesmeerd. Nadat deze een beetje is gestold, wordt het in één ruk tegen de haarrichting in eraf getrokken. Het is eigenlijk een snelle manier van epileren en de haartjes blijven ook hier 4-6 weken weg.

5. Ontharingscreme

Ontharingscreme smeert u over de ongewenste haargroei heen en moet daar een tijdje blijven zitten, voordat je het met lauw water afspoelt. De crème breekt dan de proteïne structuur van het haar af, waardoor dit dusdanig kwetsbaar worden dat je ze er makkelijk afveegt.

Conclusie

Alle behandelde methodes helpen je van ongewenste haargroei af. Maar laseren is zonder twijfel de beste methode, omdat het een permanente oplossing biedt. Valt dit buiten je budget? Dan kun je één van de andere methodes gebruiken. Meer artikelen over uiterlijke verzorging vind je hier!