Wellness Verzorging

Wellness en Verzorging voor Uzelf

Wat te doen tegen een elleboog blessure?

De elleboog is een vrij bijzonder gewricht. Het ellebooggewricht bestaat uit drie gewrichten in één. Het gewricht verbindt één bot in de bovenarm met twee botten in de onderarm. Het gewricht zorgt ervoor dat de onderarm ten opzichte van de bovenarm kan worden bewogen. Daarnaast zorgt het gewricht er ook voor dat de twee botten in de onderarm ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Blessures in het ellebooggewricht kunnen ontstaan. Maar hoe ontstaat zo een elleboogblessure en hoe kan dit behandeld worden?

Wat is een elleboog blessure en hoe kan het ontstaan?

Een elleboog blessure is een blessure dat vaak voorkomt bij sporters die 

bijvoorbeeld de sport tennis of golf uitoefenen. Een elleboog blessure ontstaat als de aanhechting van spieren in de elleboog wordt overbelast. Naast sporters kan deze blessure ook voorkomen bij mensen die werk uitoefent met hun handen zoals mensen die veel computerwerk doen. De pijn kan worden herkent als een zeurende pijn die plaatsvindt in de binnen- en/of buitenkant van de elleboog. In sommige gevallen kan deze doortrekken naar de onderarm.

Elleboog blessure behandelen

Als de elleboog stijf wordt en niet meer recht kan worden gehouden of als iemand op de elleboog is gevallen, is het aangeraden om een arts ernaar te laten kijken. Ook als de kracht in de onderarm wordt verminderd is een bezoekje aan de arts handig. De meeste elleboog blessures kunnen worden genezen zonder dat een operatie hoeft worden uitgevoerd. In uiterste gevallen moet een operatie worden plaatsgevonden. Als eerst is het belangrijk dat de elleboog rust krijgt en bewegingen met de elleboog worden vermijdt.  Hierbij kan een elleboogbrace helpen om de elleboog rust te bieden. Deze kunnen op internet aangeschaft worden zoals op de website van MyMitella (www.mymitella.nl).  Daarnaast helpt ijs op een plek van de blessure en ontstekingsremmer tegen ontstekingen en pijn.