Wellness Verzorging

Wellness en Verzorging voor Uzelf

Wat kun je doen tegen acne littekens?

Wat kun je doen tegen acne littekens?

Acne, oftewel jeugdpuistjes kunnen lelijke littekens achterlaten op je huid. Zo ben je de pubertijd voorbij, maar loop je nog steeds met de littekens rond. Daar valt gelukkig wel wat aan te doen met een zogenaamde TCA peeling. Hiermee wordt het huidvernieuwingsproces gestimuleerd, waardoor je huid beter herstelt. Klinkt interessant, niet? In dit artikel lees je alles over deze behandeling, die ook acne littekens laat herstellen.

Acne littekens laten genezen door specialist

Voor het herstellen van acne littekens ga je naar een huidspecialist. Die vind je tegenwoordig in iedere stad, en in Arnhem kun je hiervoor terecht bij Fine LaserClinic. Zij bieden een effectieve, doelgerichte TCA peeling aan die de huid herstelt. Afhankelijk van je zorgverzekering, worden de behandelingen zelfs (gedeeltelijk) vergoed!

Wat is een TCA peeling?

TCA staat voor Trichloorazijnzuur. Dit is een vloeistof die op de huid wordt aangebracht en het huidvernieuwingsproces stimuleert. Hierdoor maakt de huid nieuwe collageen en elastine aan. Dit heeft een positief effect op de huid en is onder andere geschikt voor:
  • Oppervlakkige acne littekens
  • Pigmentvlekken
  • Huidveroudering tegengaan

Behandelplan op maat

Iedere huid is anders en dat vraagt om een behandelplan op maat. Wanneer je iets aan je acne littekens wilt laten doen, ga je daarom eerst in gesprek met de huidkliniek in een intakegesprek. Soms is een losse behandeling genoeg om van je acne littekens af te komen, maar een kuur is ook mogelijk. Je komt erachter tijdens het gesprek.

Behandeling te duur?

Wanneer een TCA behandeling net even buiten je budget valt, kun je ook eerst kiezen voor een huidverzorgingsproduct. Mogelijke opties hiervoor zijn:
  • Vitamine C serum dat de aanmaak van collageen stimuleert
  • Littekencrème die het herstellend vermogen van de huid bevordert
  • Een dagcrème met SPF die het huidherstel de vertragende UV-licht weert
  • Vitamine A serum dat het herstellend vermogen van de huid stimuleert

Kies de behandeling die bij je past

Acne littekens zijn vervelend, maar gelukkig valt er wat aan te doen. Bekijk zelf welke methode in jouw situatie het beste is en herstel je huid en je zelfvertrouwen. Meer informatie over huidtherapie vind je hier.