Wellness Verzorging

Wellness en Verzorging voor Uzelf

Waarom je kiest voor laserontharing

Zodra het lente wordt krijgen veel mensen een probleem. Met goed weer gaan we heerlijk genieten van het buitenzijn. Dit betekent alleen wel een ding: ontharen. Hier zijn een aantal verschillende manieren voor.

Een groot nadeel hiervan is dat je de meeste manieren van ontharen na een korte tijd weer moet herhalen. Kies je ervoor om te scheren, dan zullen de haartjes na enkele dagen weer terug groeien. Behalve dat dit ontzettend kriebelt houdt dit ook in dat je alweer naar je scheermes moet grijpen.

Dit is ook het geval wanneer je een ontharingscrème gebruikt. Dit voorkomt dan wel snijwondjes, maar kan je weer huidirritatie opleveren. Ben je wel mooi haarloos, maar die lelijke rode plekken daar word je ook niet blij van.

Nog een andere optie is harsen. Het voordeel van deze methode is dat de haartjes langer wegblijven, omdat je ze met haarzakje en al verwijderd. Toch zal het haar na enkele weken terugkomen. En ja, we weten allemaal dat harsen pijnlijk is.

De beste optie om van ongewenste haargroei af te komen is laserontharing. Hier heb je vast wel eens van gehoord. Misschien weet je niet precies wat het is en wat het inhoudt. Wil je er meer over weten, lees dan vooral verder!

Wat is laserontharing?

Om te begrijpen wat laserontharing precies inhoudt, is het om te beginnen belangrijk om meer over het groeien van haar te weten. Haar groeit namelijk in drie fasen:

·        Anagene of actieve fase

·        Katogene of overgangsfase

·        Telogene of rustfase

Het haar is in de anagene fase het actiefst. Omdat het in deze fase bloedtoevoer heeft kan het door deze voedingsstoffen groeien. Het is juist in deze fase dat laserbehandeling het meest actief is. Haar groeit met verschillende snelheden, dus er zijn meerdere laserbehandelingen nodig.

Lasers worden in de cosmetische wereld steeds vaker toegepast. Wat laserontharing betreft, hier richten de lasers zich op pigment. Het licht van de laser verwarmt de haarzakjes. Deze raken hierdoor beschadigd en zullen hierdoor afsterven.

Voor wie is laserontharing geschikt?

Laserontharing is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Deze manier van ontharing werkt prima op een groot aantal gebieden zoals de bovenlip, armen, benen, bikinilijn, oksels, borst en rug. Op zich is laserontharing geschikt voor alle huidtypes.

Hierbij is het wel belangrijk dat de juiste laserapparatuur gebruikt wordt. Zeker wanneer je dik, donker haar hebt zal laserontharing optimaal werken. Voor mensen met licht en fijner haar kan een speciale behandeling gewenst zijn.

Is laserontharing permanent?

Waarschijnlijk wil je graag weten of door middel van laserontharing je haartjes ook echt wegblijven. Laten we heel eerlijk zijn, het is niet zo dat na een behandeling alle haartjes voorgoed wegblijven. Dit houdt in dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

Wil je graag blijvende resultaten, dan is het aan te raden om elke 6 tot 8 weken een nieuwe laserbehandeling te ondergaan. Na enkele behandelingen zal het haar dan in bijna alle gevallen voorgoed wegblijven. Wil je meer weten? Kijk dan op www.dermatopigmentatie.be.