Wellness Verzorging

Wellness en Verzorging voor Uzelf

Verbeter je huid met arganolie

Er zijn veel verschillende middelen op de markt die beloven om je huid te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de lange rijen vol met crèmes bij de drogisterij. Een optie waar de meesten niet zo snel aan denken is arganolie. Arganolie is een fijne middel van natuurlijke oorsprong. De beste arganolie van hoge kwaliteit is ideaal om te gebruiken voor een droge huid. Vooral in de wintermaanden kun je last hebben van een droge huid. Dit kan vervelend aanvoelen en zorgen voor een schilferige huid. Om dit tegen te gaan, kan regelmatig arganolie gebruiken een makkelijke oplossing zijn.

Hoe werkt arganolie op je huid?

Arganolie droge huid bevat veel verschillende goede stoffen voor je huid. Zo bevat het vitamine E. Dit wordt doorgaans toegevoegd aan gezichtscrème en handcrème vanwege de beschermende werking. Het zorgt namelijk voor een gezonde huid. Verder bevat arganolie ook vetzuren. Vetzuren hebben een hydraterende werking en voorkomt dat je huid droog wordt en dat je huidschilfers krijgt. Daarnaast bevat het verschillende antioxidanten. Deze stoffen reinigen je huid en zorgen ervoor dat je huid langer jong blijft. Ze kunnen namelijk het verouderingsproces vertragen. Arganolie zorgt er dus voor dat je minder snel rimpels krijgt. Kortom, arganolie is een geweldig goedje voor je huid!

Het verstopt je poriën niet

Een veel voorkomend huidprobleem is acne. Om dat tegen te gaan is het belangrijk om goed voor je huid te zorgen en ervoor te zorgen dat je huid goed schoon gemaakt wordt en gehydrateerd blijft. Er bestaan veel manieren om je huid te hydrateren, maar helaas hebben sommige manieren wel een nadeel. Ze verstoppen je poriën, wat er weer voor zorgt dat je sneller acne krijgt. Door die producten te gebruiken kom je in een vicieuze cirkel terecht. Arganolie heeft dit effect niet en daardoor kun je het gewoon op je gezicht gebruiken zonder dat je sneller pukkels van krijgt.