Wellness Verzorging

Wellness en Verzorging voor Uzelf

Alles wat je moet weten over bovenooglid chirurgie 

Als je een bovenooglidcorrectie overweegt, vraag je je misschien af wat je kunt verwachten en hoe de procedure in zijn werk gaat. Bovenooglid chirurgie (ook bekend als blepharoplastie) is een chirurgische ingreep die hangende of verslapte bovenoogleden herstelt, overtollig vet verwijdert en zelfs wallen onder het oog kan aanpakken. Het doel van dit type operatie is om het uiterlijk van ouder wordende ogen te verbeteren en ze een jeugdiger uiterlijk te geven. Laten we eens nader kijken naar boven ooglidchirurgie en bespreken wat het inhoudt. 

Wat zijn de voordelen van bovenooglid chirurgie? 

Chirurgie van het bovenooglid biedt veel voordelen voor mensen met verslapte of hangende oogleden. Dit type operatie kan helpen om vermoeidheid van de ogen te verminderen en het gezichtsvermogen te verbeteren door het gezichtsveld in het aangetaste ooggebied te vergroten. Daarnaast kan het je ook helpen er jonger uit te zien door het verwijderen van overtollige huid op je bovenste oogleden die je ogen vermoeid of verouderd doen lijken. Verder kan het ook helpen donkere kringen rond je ogen te verminderen door vetophopingen die wallen veroorzaken te verwijderen. Ten slotte kan het je gezicht een algeheel frisser uiterlijk geven door het aanspannende effect op de huid rond de ogen.  

Wat zijn de risico’s van een bovenooglidcorrectie? 

Zoals bij elke cosmetische ingreep zijn er enkele risico’s verbonden aan een bovenooglidcorrectie. Enkele mogelijke complicaties zijn infectie, overmatig bloeden, littekenvorming, zenuwbeschadiging, asymmetrische resultaten, droogheid en irritatie van de ogen na de operatie. Deze risico’s zijn echter zeldzaam als ze worden uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg die gespecialiseerd is in gezicht procedures, zoals blepharoplastiek. Het is belangrijk om met je arts te praten over alle mogelijke risico’s voordat je een procedure voor plastische chirurgie ondergaat, zodat je je bewust bent van de mogelijke uitkomsten voordat je begint. 

Hoe lang duurt een bovenooglidcorrectie? 

De eigenlijke procedure zelf is relatief snel; ze duurt meestal tussen één en twee uur, afhankelijk van hoeveel werk er gedaan moet worden om een optimaal resultaat te bereiken voor elke individuele patiënt. Tijdens de ingreep maakt de arts incisies langs de natuurlijke plooilijnen boven elk oog om overtollige huid of vet rond de ogen te verwijderen. Als dit is gebeurd, worden de incisies gesloten met oplosbare hechtingen die uiteindelijk na een paar weken verdwijnen, zodat een natuurlijke genezing mogelijk is zonder zichtbare littekens achter te laten.   

Bovenste ooglid chirurgie is een geweldige optie voor degenen die op zoek zijn naar een manier om hun ogen te verjongen en tekenen van veroudering veroorzaakt door losse huid rond de ogen te verminderen. Dit type ingreep is relatief snel en heeft minimale risico’s als hij wordt uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg die gespecialiseerd is in gezicht procedures zoals blepharoplastiek. Bovendien melden de meeste patiënten weinig ongemak tijdens het herstel; meestal duurt het slechts 1-2 weken voordat ze merkbare resultaten van hun ingreep gaan zien! Als je dit soort gezichtsverjonging behandeling overweegt, spreek dan vooraf met je arts over alle mogelijke risico’s, zodat je weet wat de mogelijke uitkomsten kunnen zijn voordat je begint!

Geïnteresseerd in een bovenooglidcorrectie? Neem dan een kijkje op www.yourface.nl voor meer informatie.