Wellness Verzorging

Wellness en Verzorging voor Uzelf

Advies over natuurlijke cosmetica

De huid is het grootste en functioneel meest veelzijdige orgaan in het menselijk lichaam. Het vormt je uiterlijk en dient als bescherming tegen externe en interne invloeden, waaronder omgevingsfactoren, stress, voeding of lichaamsbeweging.

Het geheim van om je huid in balans te houden, is de juiste verzorging – afgestemd op de individuele behoeften van jouw persoonlijke huidtype.

Elke huid heeft zijn individuele behoeften! Steeds meer vrouwen -en uiteraard ook mannen- kiezen voor een natuurlijke gezichtsverzorging Maar waar zitten de verschillen met conventionele cosmetica?

Is een gelaatsverzorging met crèmes wel nodig?

Onze huid heeft het vaak hard te verduren: Een felle zon, een gure wind…maar we nemen ook vieze stoffen op zoals uitlaatgassen en luchtvervuiling. Overdag gaan we zweten en doen de hormonen hun werk en ’s nachts komen er afvalstoffen vrij. Onze huid, en zeker ons gezicht verdient meer dan een reiniging met water.

Een natuurlijke gezichtsverzorging in de ochtend en de avond doet je huid goed.

Biologische, vegan of natuurproducten worden uitsluitend gemaakt met ingrediënten van moeder natuur. Ze bevatten geen dierlijke producten, geen kunstmatige kleurtjes, geen synthetische geuren, geen parabenen of andere chemische componenten. Enkel plantaartdige producten worden gebruikt. Hierdoor zijn natuurlijke producten niet alleen voedzaam voor de moderne huid, maar ook voor alle huidtypes en alle leeftijden.

Wat is voor mij de beste natuurlijke gezichtsverzorging?

Er is zoveel keuze op de markt dat het voor de consument moeilijk kiezen is. Studies tonen aan dat het niet steeds de duurste crèmes zijn die het beste resultaat leveren.

Enkele tips:

  • Koop je producten aan of vraag raad bij je bio-of natuurwinkel
  • Op de verpakking staat duidelijk vermeld dat er geen dierlijke producten gebruikt werden
  • De ingrediënten zijn in duidelijke taal aangegeven
  • De verpakking is recycleerbaar